Dagboek G-nest Angie (Alexia) 2012/Dek- en geboortenieuws

Dagboek Angie 2012

Dagboek G-nest Angie (Alexia)

angie 20 juli 2012

23 juli 2012 Het leven begint z’n normale ritme weer terug te krijgen. Ook voor Angie en Bijou. Nadat we Gib in Limburg hadden achtergelaten zijn we doorgereden naar ons huis in de Vogezen. Alles was weer als vanouds, maar toen we na het weekend weer thuis kwamen waren alle herinneringen aan de pups nog aanwezig. Ik weet nog steeds niet of dit de oorzaak is geweest, maar vanaf dat moment gedroeg Angie zich anders dan anders. Kan natuurlijk ook de reis zijn geweest of misschien heeft ze in Frankrijk iets opgelopen. Ze wilde even niets meer weten van Bijou. At slecht en was mat. Wilde de tuin niet in, maar was wel te porren voor een wandeling buiten op de dijk. Maar nu is alles weer als van ouds. Ravotten met Bijou en het eten is ook geen probleem meer. Intussen al verschillende mails gehad van de baasjes en begrepen dat alles voorspoedig gaat. We weten dan ook zeker dat ze allemaal goed terecht gekomen zijn.

9 juli 2012. Ons laatste hondje:Gib. Alle aandacht van Angie en Bijou. Of ze niet anders weet. Gewoon met die groters op stap. Als het even kan in huis kauwbot afpakken of de bal. Tot een van de twee er genoeg van heeft en haar tot de orde roept. Altijd weer leuk om te zien en te observeren hoe ze zich ten opzichte van elkaar gedragen. Ook Bijou krijgt door de aanwezigheid van de pups meer zelfvertrouwen. Hier weer de foto’s. Ik ga proberen alle geschikte foto’s op een fotoserver te uploaden zodat iedereen daar foto’s vanaf kan halen, maar eerst een weekendje Frankrijk.

                     

6 juli 2012 met Gucci Angie en Bijou. Ik denk dat Bijou ook wel een goed moedertje wordt. Ze is zo zorgzaam voor de pups. Ze moet alleen nog een jaartje wachten. Inmiddels zijn ze er allemaal an toe om uit te vliegen. Mamma’s melkvoorraad neemt ook behoorlijk af. Intussen zoeken de 3 pups steeds andere uitdagingen. Zo hebben ze ontdekt dat je met de waterbak veel meer kan doen dan alleen uit drinken. Pootje baden en vooral spetteren , heel veel spetteren.Morgen wordt Gucci gehaald . Of ze zo blijft heten is nog niet bekend. En buiten testen ze of alles eetbaar is. Het zijn net kleine kinderen.

          

4 juli wandelen met Gila Angie en Bijou

  
          

2 juli 2012: Afgelopen zaterdag is Gently gehaald. Voortaan gaat hij in het Friese door het leven als Arwin. Wij hopen dat hij een goede toekomst krijgt, eigenlijk hebben we daar geen enkele twijfel over. Angie is er wel aan toe dat haar kids uitvliegen. Het drinken bij mamma was al gereduceerd naar 3 tot 4 keer per dag. ’s Middags bezoek gehad van de nieuwe baas van Gucci ( het blonde teefje). Of dit haar definitieve naam wordt is nog niet zeker. En helaas voor Angie is zondag (Girl)Themba gehaald die gaat verhuizen naar het Overijsselse. Het wordt een stuk rustiger. Telkens als er weer een pup met zijn of haar nieuwe baasjes weggaat loopt Ella met Angie en Bijou naar de plas bij ons aan het einde van de dijk. Als ze terug komt is er een minder zonder dat ze het echt in de gaten heeft. Hoewel je niet echt weet wat er in het hoofd van een moederhond omgaat. Ze komt nu wel iets meer aan rust toe.

gila (links) gib(midden) gucci (rechts)

  

25 juni 2012: Vandaag weer met Gib en Gila,. Nog steeds koud, maar geen regen. Ze vinden het wel heel leuk om achter Angie aan te crossen. Deze keer Bijou niet meegenomen. Hoe lief ook in huis voor de pups buiten kan ze erg onstuimig zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor Angie. Buiten geeft ze aan dat ze wel naar mama moeten luisteren. Voor ons was het deze keer even wat overzichtelijker om alleen Angie mee te nemen. Hoe koud wij het ook hebben die kleine pups genieten met volle teugen en als we terug zijn gauw een beetje eten en dan als een blok in slaap vallen. Hebben wij geen tijd voor. Volgende keer gaan we proberen alle 5 tegelijk mee te nemen. Het weer belooft ook beter te worden. Dat nodigt ook meer uit om even lekker bij de plas te blijven zitten. Hier volgen een filmpje en foto’s van gisteren.

     

Vandaag 22 juni 2012 hebben we met Gucci en Girl Themba een wandelingetje gemaakt over de dijk. Wat een ervaring voor die kleine wezentjes en wat een wind nog steeds. Hieronder de foto’s en een klein filmpje. Beelden zeggen meer dan woorden. Morgen met Gila en Gib.

          

21 juni 2012 vandaag is de chipper geweest. Volgens de chipper waren het geen echte herders, want ze piepten niet bij het inbrengen van de chip. Vonden alles heel gewoon.

Het is al weer 20 juni 2012. De pups vinden het al heel gewoon dat ze niet meer de hele dag in de bak zijn. Als ze al niet zelf in en uit gaan en vrij in de keuken lopen dan schreeuwen ze net zo lang tot wij ze eruit halen. Het kabaal is namelijk zo erg dat als we niet aan de wensen van de heer en dames toegeven, we bang zijn dat de, intussen niet meer bestaande, dierenpolitie langs zou zijn gekomen. Ook in relatieve vrijheid gaan de rangordespelletjes gewoon door.Mama Angie dacht dat ze zich langzaam een beetje kon terugtrekken. Dat kan ze nu wel vergeten. Evenals tantie Bijou moet ze het regelmatig ontgelden. Ze laten het allemaal geduldig toe. Vooral Bijou is dolblij met allerlei nieuwe speelkameraardjes. Met haar 11 maanden is het eigenlijk ook nog maar een grote pup. Nog een week of 2 à 3. Dan gaan ze allemaal naar hun nieuwe huis. Kan Angie op krachten komen en wij onze slaap inhalen. Wat zijn ze vroeg wakker en wat zijn ze dan al aanwezig bij het ochtendgloren. En dat is al heel vroeg met morgen de langste dag van het jaar. Vandaag is Gently met Ella en Angie en Bijou over de dijk geweest. Morgen de anderen als de chipper is geweest.

17 juni 2012. De eerste keer even buiten.Kunnen ze meteen wennen aan de wind hier. Het waait weer eens flink.

  

 

17 juni 2012 alle pups zijn gekozen. Elke blijkt weer hoe moeilijk het is om een fijne huisgenoot te kiezen voor minimaal de komende 12 jaar. Hierbij een kadootje van Rune Kisters voor hun hondje Gib

15 juni 2012: Nog even gauw een paar fotootjes en een filmpje (5 weken oud)

de laatste 5 foto´s zijn ze afzonderlijk

  

 

10 juni 2012: gisteren hebben ze hun 2e wormenkuurtje gehad in de vorm van een emulsie. Dit wordt niet door elke pup op prijs gesteld . Vandaag geprobeerd om droge puppybrokjes te geven en een bakje water. Hun tandjes zijn nu zo ver, dat ze het moeten kunnen kauwen. Ze eten het zonder problemen. De 21e komt de chipper en intussen is er voor elke pup een nieuw huis. Nu nog welk hondje naar welk huis. Alleen het reutje Gently weet waar die heen gaat. Ik hoop dat iedereen volgend weekend een beslissing kan nemen en de pup van z’n keuze krijgt. Aan het karakter kan het niet liggen. Ze zijn allemaal even lief.

9 juni 2012: Vandaag een afspraak gemaakt voor ons reutje Gently. De familie Zijlstra. Voor zover ik heb kunnen zien kan hij geen beter nieuw huis krijgen. Volgens mij waren Angie en Bijou het daar ook wel mee eens.

   

Het is nu 8 juni 2012. Vandaag zijn de pups 4 weken en ze zijn meer wakker maar slapen blijft prioriteit nr 1.Ook wordt er meer gespeeld.
Ze hebben voor het eerst geweekte brokjes gegeten. Vanmorgen aten ze het goed en vanavond wat minder want ze hebben meer bij mamma gedronken. Hun wereld is wat groter geworden. Morgen krijgen ze hun 2e wormenkuurtje.

6 juni 2012: Vandaag een filmpje van het reutje dat wij voor het gemak de naam “Gently” hebben gegeven. Hij heeft geprobeerd om zijn zusjes uit te dagen voor een spelletje . Niet iedereen had er zin in vandaag maar in zijn eentje en met een mensenhand kan hij zich ook prima vermaken.

Ze beginnen allemaal al een beetje gewend te raken aan de melk die niet van mama komt.

30 mei 2012: Het gaat lekker met de pups, ze oefenen dagelijks hun loopvermogen en het vordert aardig. Tegen het dagelijks wegen beginnenen ze aardig te protesteren. wat ze in het begin gelaten toe lieten is nu niet meer zo vanzelfsprekend.

Ze zitten ook steeds meer, en kijken op die manier de wereld in , want dan is er veel meer te zien natuurlijk.
Gisteren hebben ze bezoek gehad van de buurvrouw en de schapenscheerder.
Angie heeft het allemaal toegelaten ,ondanks dat ze de schapenscheerder nog nooit gezien had.

28 mei 2012 opnieuw foto’s toegevoegd
27 mei 2012 Vandaag weer een paar nieuwe foto’s toegevoegd.

De pups groeien lekker, ze doen steeds meer wankele pogingen om te staan en te lopen.
Ze ontdekken dingen die ze voorheen alleen geroken hadden. zoals het oor van mama. Ze doen half zittend, zij het een beetje wankel , pogingen om met elkaar te spelen. Een enkele keer doet een van hen een poging tot blaffen, of wat er voor door moet gaan. Kortom : ze beginnen steeds meer hond te worden. Ze worden eigenlijk steeds leuker.

25 mei 2012: Ik begrijp dat ik geen topfotograaf ben, maar ondanks dat volg deze link voor een 
fotoimpressie van vandaag:

En dan nog dit :

23 mei 2012. Een paar saaie dagen. Slapen, eten, slapen, eten, slapen, eten. Ze groeien lekker en wat denk je gisteren: De oogjes gaan een beetje open en ze proberen te gaan lopen. Foto’s/film volgen

18 mei 2012. De pups zijn nu een week oud. Hun geboortegewicht is ruim verdubbeld. Dat gaat dus lekker. Ze zijn levendig en maken een hoop herrie.

We zijn er weer. Eerst nog maar de foto’s en een klein videootje. Wat zijn ze nog klein en lelijk maar zoooooooo lief. Ze zijn nog steeds blind en doof. Ze kunnen nog niet lopen wel kruipen en zoeken zo de warmte van hun moeder. Ruiken kunnen ze waarschijnlijk, want ze snuffelen het hele vachtje af waar ze op liggen voor de foto.

  
meisje meisje jongetje

  

teefje hoopje teefje

Een klein drama in huize Bruggink, de eerst geboren reu is helaas overleden. Angie lag boven op hem. Hij was vandaag ook nauwelijks aangekomen. Ik denk dat de geboorte zelf toch te veel is geweest. Het heeft misschien toch te lang geduurd.De andere pups liggen ook wel eens onder Angie maar komen er gewoon onderuit. Het meest opvallende is dat Angie plotseling veel rustiger en ontspannen is. Niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben. Zo’n klein onschuldig wezentje.

ons broertje en onze zusjes komen morgen op de fotoAlle pups zijn gewogen en allemaal aangekomen. Je moet ze wel de hele dag in de gaten houden om te zien of iedereen genoeg krijgt. In de natuur is er eigenlijk niemand die dat in de gaten houd.

23:17 uur. Het zijn er 6 gebleven en ik vind ze nu al mooi. Hoewel ik nog niet steeds zeker ben. Ik ga zo slapen. Morgen een hoop te regelen. Ella blijft bij de puppies en bij Angie.

21.05 nr. 5 is een reutje. Een druktemaker. 21.08 het 4e teefje is geboren. Bijna net zo grootr en zwaar als het eerste reutje.

19:48 en 19:53 nr. 3 en 4 zijn ook teefjes. Het gaat steeds makkelijker. Misschien ook wel omdat de reu de eerste was en vooral vergeleken met de teefjes een beer.

11 mei 2012 17.20 uur de eerste is geboren. Een reutje. Angie wist eerst niet wat ze er mee moest. Na de noodzakelijke was en schoonmaakbeurten moest de pup worden aangelegd. Hij kon alleen geen tepel vinden. en zocht op de plaats waar ie was uitgekomen. De 2e laat nog even op zich wachten.. De tweede wordt nu geboren. Even verder typen. Het is een teefje. Later meer. Angie was nu wat minder stresserig.

11mei 2012; ( 60e dag)

Angie heeft een onrustige nacht gehad, er was een grote natte plek te zien op haar kleed. Ze is vannacht uit gelaten 2 x en beide keren een grote plas. Ze graaft en is onrustig. Wilde vanmorgen niet eten. We wijken niet meer van haar zijde en verder voor ons de taak om zoveel mogelijk de rust te bewaren .

terug

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s