Uncategorized

berichtje van Ciska

Hier weer eens een berichtje over het wel en wee van onze Ciska. Inmiddels wordt ze alweer een grote meid en groeit ze goed. Sinds begin september zijn we met de puppie-cursus begonnen en heeft ze al een hoop geleerd en vindt ze het ook leuk om een boel te leren. We zijn met een groep van negen honden en baasjes en na de training heeft Ciska het helemaal gehad en is ze erg moe.
Verder scharrelt ze hier heerlijk rond op het erf, al hebben we wel een tijdje terug een schrikdraadje geplaatst bij de poort. Ciska was nl. tweemaal kort achter elkaar de weg opgelopen en gelukkig liep dat goed af, maar aangezien we dit niet nogmaals wilden, werd het tijd voor het schrikdraad en een schok. Gelukkig werkte dit  goed en heeft ze ook geen pogingen meer ondernomen om de weg op te gaan. Wel til ik haar elke keer op wanneer we gaan wandelen, want alhoewel er nu geen stroom meer op het draad staat, hoeft ze dat niet te weten!
Ook is ze gek op onze kalveren. Met het mooie weer van een tijdje terug hadden we nl. twee kalveren in een buitenhokje staan en dat vond ze erg interessant. Vooral nadat de kalveren hun melk opgedronken hadden, vond Ciska het heerlijk om hun bekjes af te likken. Dus nu extra jammer voor haar dat de kalfjes naar binnen verhuisd zijn!
Verder smikkelt ze af en toe nog een lekkere Triumpf-peer op, die van onze perenboom gevallen was. Hield het wel een beetje in de gaten en ruimde de peren regelmatig op, want anders raakte haar darmpjes een beetje van de rel en dat moeten we niet hebben he.
Ook de omgang met de katten gaat wat beter en gaat ze niet elke keer meer achter ze aan wanneer een van hen voorbij komt lopen in huis en dat is ook wel zo fijn voor de katten.
 De betekenis van het woord “nee”, kent ze dus al heel goed. Het is een heerlijk hondje en we zijn dol op haar. Ook haar liefde voor ons kent soms geen grenzen en dan is ze door het dolle heen. Wanneer ik bijv. thuiskom na een avonddienst, weet ze van gekkigheid niet wat ze moet doen en doe ik uit veiligheid alvast maar m’n bril af, omdat ze zowat bovenop mij springt en mij likjes wil gaan geven. Ik moet haar dan altijd eerst eventjes wat afremmen voordat we rustig kunnen knuffelen.
Het gaat dus goed met Ciska en vinden het ook erg leuk om te lezen op de site hoe het met haar broertjes en zusjes gaat.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s